Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Бяха около 15 маскирани полицаи.Свалиха го на земята, удряха го, той викаше. Сложиха му белезници и черна качулка на главата до задушаване

вторник, 27 януари 2009 г.

Арестантът Куцаров умрял от стрес

Не е имало заповед за задържането му, призна прокуратурата

Рада Григорова

Виолета Ницова

Снимка: Би ти ви

"Притеснил се и починал." Така отстраненият след инцидента шеф на сектор "Контратерор" в бившата ГДБОП Ангел Димитров известил приятелката на Пламен Куцаров за смъртта му миналия четвъртък. Това разказа вчера Виолета Ницова пред Би Ти Ви. Тя също била задържана за около 24 часа, но отделно от Куцаров.

"Бяха около 15 маскирани полицаи. Свалиха го на земята, удряха го, той викаше. Сложиха му белезници и черна качулка на главата, голяма като торба. Търсиха оръжие, обърнаха целия апартамент, но нищо не намериха", разказа Виолета.

"Той е починал в полицейския автомобил, където най-вероятно е бил на пода отново с качулка, което е довело до задушаване", смята Апостолов. По думите му в нито една инструкция не е позволено да се закрива така главата на задържания. "Не го пише, но това е метод за психически тормоз, който се прилага - спира притока на кислород, губиш чувство за ориентация и си казваш всичко", коментираха запознати с практиката в МВР.

Заключението от петорната експертиза за Куцаров и вчера не пристигна в прокуратурата. В междинното заключение не се говорело нищо за задушаване. Чакат се пробите за алкохол, наркотици, отрови, лекарства и т.н. Магистрати предположиха, че лекарите може и да изчакват резултатите от вътрешната проверка на Инспектората на МВР.

След смъртта на Куцаров в медиите контролирано изтече информация, че той е преговарял с роднините на бизнесмен с прякор Цигането, който бил отвлечен през ноември м.г. Според адвоката му Куцаров е казал, че няма нищо общо с отвличането, но полицаите не са му повярвали и са го подложили на детектора. Разследващите обаче твърдят, че полиграфът уличил Куцаров в лъжа и той е бил воден към бившата ГДБОП, за да му повдигнат обвинение. В колата му "прилошало" и починал, е официалната версия на МВР. Пак от там обявиха, че задържаният сам признал, че е употребявал наркотици, което приятелката му отрече вчера.

Не е имало заповед за задържането нито на Куцаров, нито на приятелката му, разказаха запознати пред "Сега". Действало се по план, утвърден от градския прокурор и шефа на криминална полиция за разкриване на групата за отвличания. За друг от нея - Валентин Янев, прокуратурата вчера поиска от съда постоянно задържане. Последният жив участник ще свидетелства в полза на държавното обвинение.сега

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP