Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

“Зелените” зоват за смяна на държавното устройство

понеделник, 19 януари 2009 г.


Гражданите да имат право на законодателна инициатива, настояват от партия „Зелените". Това стана ясно вчера по време на отворена публична дискусия, на която от партията обявиха предложенията си. Те са част от декларация, представена вчера пред медиите.

Сред другите им искания са парламентът да има и горна камара, както и само трайно установили се граждани на страната и на други държави от ЕС да могат да гласуват на местни избори.

По време на дискусията стана ясно още, че от партията предлагат още създаване на национален и регионални омбудсмани с пряк избор.

Друго от предложенията е за провеждане на задължителен местен референдум без горен праг на участие за потвърждаване на всяко едно решение на местните власти, които се отнасят за управление на общинско имущество, отдаване на природни ресурси за ползване.

„Зелените" предлагат гражданите да имат право пряко да сезират конституционния съд.монитор

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP