Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Организираната престъпност е отрова, а мафиите водят до извращение и са спирачка за икономическото развитие

сряда, 21 януари 2009 г.

Гласът на Европа: Мафията извращава икономиката ви

Българи масово се оплакват в Брюксел от изкривено правораздаване

[20-01-2009] Новинар

Жак Баро и Меглена Кунева Фото: Люлин Христов Стаменов

Организираната престъпност е отрова, а мафиите водят до извращение и са спирачка за икономическото развитие. Това каза вчера заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар за правосъдието, свободата и сигурността Жак Баро, който е на посещение у нас.

Той присъства на конференция по повод двегодишнината от приемането на България в ЕС заедно с министъра на правосъдието Миглена Тачева, главния прокурор Борис Велчев и членове на Висшия съдебен съвет. Баро призова България да се мобилизира с всичките си сили срещу организираната престъпност и корупцията.

"Трябва да се произнасят твърди присъди срещу престъпниците. Да се осъждат както корумпиращите, така и корумпираните", каза еврокомисарят. Той добави, че има хора, които искат да заложат на България заради отличната й геостратегическа позиция, но се колебаят заради проблеми, свързани с корупцията и престъпността.

В ЕК пристигали много жалби на български граждани, фирми и предприятия по случаи, свързани с корупция или изкривено правораздаване. Баро отправи критика към страната ни за това, че твърде малко дела отиват към своя край. Постоянно се отлагат съдебни процеси, няма степенуване на престъпленията, което пречи да се установят приоритетите, отчете Баро.

Критики имаше и за променения наскоро Наказателно-процесуален кодекс и за остарелия Наказателен кодекс, с който боравят магистратите ни.Европейската комисия (ЕК) няма да пристъпва към прилагане на предпазна клауза срещу България засега, заяви още Баро. Според него подкрепата за страната е много по-важна, но предпазните клаузи си остава вариант, който може да се използва към България.

В края на февруари страната ни очаква мониторингов доклад от ЕК по глава "Правосъдие и вътрешен ред". Според слухове в коридорите на властта е твърде вероятно комисията да ни наложи предпазна клауза, което означава, че ЕС няма да зачита решенията на нашите съдилища.новинар

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP