Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Кметът Борисов пропусна обсъждането на собствения си финансов план

събота, 17 януари 2009 г.

Столичната община представи бюджет на града за 2009 -та, който за поредна година срещна вече пуснали бради и мустаци обвинения, че в него липсват приоритети, ясна политика и механизми за решаване на проблемите в София.

София - Каспичан - Харманли

Единствените коментари от страна на опозицията дойдоха от представителите на СДС и ДСБ. Председателят на групата на ДСБ Димитър Бъчваров обясни, че "не може бюджетът на София да се внася все едно е бюджетът на Каспичан".

Той разкритикува кметската администрация за липсата на каквито и да е анализи към финанасовата рамка. "Няма никакво обяснение защо се прави едно, а не друго. Защо се прави сега, а не после? Защо се вдига това, а не трето?", коментира Бъчваров.

Минко Герджиков репликира, че това, което е предоставил, е единственото дължимо по закон и нищо не го задължава да внася анализи.

Зам.-кметът не се съгласи с редовните критики, че бюджетът му е "copy/paste" от предходния и няма приоритети в него. От своя страна лидерът на групата на СДС Владимир Кисьов заяви, че след като никой не задължава, така никой и не забранява бюджетът на София да бъде правен като за София, а не като за Харманли. Той разкритикува кметската администрация за липсата на отчет за изпълнението на финансите за 2008 г.

Вили Лилков (ДСБ) определи произведеното от кметския екип като "бюджет в мъгла от цифри". Според него не са заложени адекватни мерки за борба с кризата, но в същото време нараства данъчна тежест за столичани. Лилков отбеляза липсата на финансиране на основните цели в Общия устройствен план на града, както и обещаните от кмета Бойко Борисов проекти за реализация до края на 2009 г.

"Това всичко щеше да е вярно, но вие забравяте, че се намираме в състояние на криза, а в същото време имаме един по-голям бюджет", отговори председателят на бюджетната комисия Орлин Алексиев (ГЕРБ) и индиректно показа, че "кризата" ще бъде използвана като оправдание за неизпълнени политически обещания.mediapool

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP