Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Много от политиците трябва да бъдат прогонени от местата и вкарани в затвора

вторник, 20 януари 2009 г.

Проф. Николай Василев: Светът вече ни познава като бандитска държава

20 януари 2009, 00:05

Политика

София, България

Губим три пъти от корупцията на всички равнища, смята преподавателят по философия и антропология проф. Николай василев. В интервю за "24 часа" той си спомня за закуската с френския президент Франсоа Митеран преди 20 години и прави преглед на днешните ни "постижения".
- Проф. Василев, участвахте в закуската с дисиденти с Франсоа Митеран във френското посолство преди 20 години, как оценявате тази среща днес?
- Не трябва да се фетишизира. В медиите пресилено нарекоха нас, участниците, апостоли на свободата. От друга страна, това събитие е една от важните стъпки към утвърждаването на демокрацията у нас.
- Като бивш министър на образованието, преподавател и учен не може да не ви вълнува това, което се случва на улицата тези дни, какво мислите за студентския протест?
- Учудвам се, че представителите на студентските съвети се разграничават от протеста. Мисля, че имаме достатъчно основание всички да протестираме срещу политиката на правителството. Защото това, което се случи в Студентския град, да извиняват колегите студенти, се случва в цяла България. И когато тръгна шествието им с надписа “Вън мутрите от Студентския град”, никой от тях не се сети да напише: вън мутрите от България
Аз се моля студентите да се вдигнат и да изгонят мутрите от цяла България. Мутрите са все пак по-ниското равнище. Много от политиците трябва да бъдат прогонени от местата и вкарани в затвора. Това, което ни разяжда, е всеобщата корупция, която е една от проявите на хайдутизацията на България. Ние губим три пъти от корупцията на всички равнища, включително и на най-високо. Първо, грабят собствените ни пари. Второ, корупцията отблъсква сериозните външни инвеститори. Трето, заради корупцията спират пари от ЕС, които трябва да дойдат при хората. Направихме си един идеален образ в ЕС. Хората вече ни знаят като корумпираната, бандитската държава с неовладяна организирана престъпност. Иди да изтриваш после със скъпоплатени пиари този образ.

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP