Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Как действа полицията в България:бой,инквизиция с електрошок и бухалки?!

петък, 23 януари 2009 г.

Бизнесмен: "Биха ме, ще съдя полицията"

23 януари 2009, 08:11

Криминални

София, България


Бизнесменът Никола Молчан ще съди МВР заради упражнено върху него полицейско насилие. Това заяви той пред Нова тв и разказа, че маскирани полицаи са го арестували с изключителна грубост, били са го по целия път, инквизирали го с електрошок и бухалки, за да признае убийството на своя партньор. Преди два дни апелативният съд го пуснал, защото нямало доказателства срещу него. По телефона говорителката на СДВР Маргарита Манолова отказа да коментира, като се позова на следствена тайна.
Строителният предприемач Никола Молчан разказа как в нощта на 8 срещу 9 януари маскирани полицаи нахълтали в дома му, за да го арестуват, сложили го на земята и - без да му дадат възможност да позвъни на юриста си - го извели навън. Боят започнал още в полицейския бус. "Биха ме по целия път, пред СДВР ме изведоха с чувал на главата и после ме блъскаха във всички стени по пътя до ареста". 4 или 5 часа го изтезавали, включително с електрошок. "Най болезнено беше, когато с бухалка ме удариха по ръката", каза Молчан.
Целта на акцията била той да подпише признание, че е убил съдружника си Либор Мировски.
БЛИЦ припомня: чехът Либор Мировски беше открит застрелян с четири куршума на 29 октомври миналата година между селата Бистрица и Железница.
По това време Молчан бил на строителен панаир в Китай, научил за убийството и по думите му много се разстроил, защото освен съдружници, с Либор били и приятели. Веднага след връщането си на 1 ноември отишъл в полицията, за да окаже съдействие, тъй като в офиса му го уведомили, че полицаите са разпитвали за него. Напрежение се създало от това, че отишъл в управлението с адвокат. "От това започна всичко", убеден е Молчан.
По време на среднощния разпит не му позволили да извика адвоката си, на другия ден пък, когато защитникът му го видял в какво състояние е, не позволили да го прегледа лекар. "Съдебният лекар, който адвокатът ми извика, стоя един час пред управлението и чака, но следователят Никола Станчев нареди да не го пускат вътре", каза Никола Молчан.
На психически тормоз бил подложен и шофьорът му, смятали, че е съучастник. "Викали са го да гледа трупа, без да е близък, а вчера го прибраха за разпит, детектор на лъжата и разговори с психолог. Когато му звъня, ми затваря, което никога не се е случвало, не отговаря и на брат си", разказа бизнесменът.
Молчан е освидетелстват след побоя и смята да си търси правата в съда. Софийският апелативен съд е отменил във вторник задържането под стража и го е пуснал на свобода без всякаква мярка за неотклонение, защото прокуратурата и полицията не са успели да съберат и представят данни за престъплението, в което е обвинен.
Според чешкия бизнесмен всичко това се е случило, защото полицаите са убедени, че нищо не може да им се случи. " Грам не преувеличавам, разказвам ви всичко 1:1", кълне се той. Потърсил е съдействие и от чешкия консул.
"Най-лошото е, че 14-ти ден нищо не се случва. Написал съм куп жалби, но до момента никой не ме е викал или питал каквото и да е", каза Никола Молчан.
По телефона говорителката на СДВР каза, че в момента се води следствие и случаят е стигнал до софийската градска прокуратура. /БЛИЦ

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP