Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Какво искаме, като комунизмът непрекъснато се завръща?

събота, 17 януари 2009 г.

Люба Манолова

17 декември 2008 г.


България 2009 ще е страната на благоденствието. Икономиката е в прекрасно състояние, но нямаме сили да се зарадваме. С тези внушения министър-председателят Сергей Станишев облъчи студенти и преподаватели вчера.
Както се казва да го хванем и да го метнем от радост във въздуха, а после да го изпуснем без да искаме на земята, както се случило в Япония. Но какво да се прави - нека не забравяме все пак, че на конгреса на Станишевите другари делегати бяха милионери, а не социално слаби и безработни. Като онези, които са оставени на другарката на Станишев Масларова да гинат бавно, и приятно, както леко подграваната жаба на Бжежински.

От Европа им казаха, че крадат и им спряха парите - милионерите от управляващата коалиция скочиха обидени, че Европа ги мразела!
Днес в държавата най-голямата тайна е кой депутат е предложил да направи на една от майките, загубили дете, на живо ин витро. Крие се, както се крие защо намериха началникът на кабинета на Доган мъртъв в дома му.
При положение, че се продават яйцеклетки, за да си плати ин витрото някоя по-бедна кандидатмайка, в момент, когато на пазара работят нелицензирани клиники и лекуват пациентки с инжекции дестилирана вода, властта се прави на умряла лисица. В момент когато статистиката сочи, че над 200 000 млади семейства са с проблеми и се нуждаят от лечение и ин витро - цялото депутатско войнство се "сби" за някакви си 10 милиона лева, които се чакат от програмата за изкуствено оплождане! Пазарна икономика е това. А комунизъм + пазарна икономика е по-легитимно и от очакване за европейска демокрация.

Българските деца са по-различни от европейските или американските. Сираците и изоставените ги ползват педофили за любов, лягат през вечер недохранени. Само късметлиите ги изнасят неродени за търговия в Гърция - пускат ги в интернет пазара за виртуални секс услуги. По Коледа и Великден, от състрадание я отиде някой политик, я го разкаже - колко е дал за клетите създания! Разбира се, че вече никой не им вярва, но какво от това?

Това е тяхната Страна на благоденствието - за нея говори и премиерът Станишев вчера: политиците ни зелени, икономиката - хубава, а все сме нямали сили да се зарадваме...
Неблагодарен народ се падна на лидера премиер. Все в политиците се вторачва, като че ли си няма други занимания: депутатите искат да вземат десет пъти по-високи пенсии и по-рано да се пенсионират - ропот и назидание, сега за Коледа - ще си раздадат премии - пак ще викнат недоволни... Всеки завижда. Какво му влиза на народа в работата живота на избраниците? Кои са тези, недоволните? Кой се интересува, рови и разследва - и ако може, списъците поименнно и бързо до председателя на парламента, че ДАНС излизат в Коледна ваканция!
То както се оказва народните избраници нямали право и на премии, но имали спестени средства от глоби за отсъствия, от заседания и комисии, както и други икономии в парламента. Сумата не била голяма - между 50 и 80 на сто от заплатките им! Какво толкова? И депутатите са хора, и те за пари са влезли в политиката.
Някой да не си мисли, че ще се трогне депутатското сърце от неродени бебета и майките им, с празни колички? Няма такъв филм! Животът е жесток - едно си мечтаеш, друго се случва. Мечтали си майката и таткото на Станишев да върти син им държавата, и хоп! 2005 година - цяла държава в ръцете му. Барабар с партията столетница - колко му е? Ама било му за пръв път да държи премиерското кормило - все някога има първи път. Ама било му и първо място на работа - нали и социалистът един ден трябва да почне да работи... Няма цял живот Маркс и Ленин да предъвква! Къде му е тук лошото! Пък и природата обърква понякога историята.
По всички природни закони - такова нещо като страната България не би следвало още да съществува, но напук на черногледите - краят на държавата се закучи. Друга работа е докога!
Оцелели на конете, претопили славянски племена, 13 века издържали на робство и владичество и накрая какво? Едни дечица на шумкари да им видят сметката - на това народът му казва малшанс! Европа ни прие, но Европа трудно ще ни спаси от управниците. Още някоя и друга годинка, още някоя и друга далавера с европейски пари - и са готови еврокомисарите! Ще клекнат и ръце ще вдигнат предавайки се. Кога ни приеха, кога ги окрадохме - запазена марка е. Класикът Стратиев го беше написал: "Като не можем, както щем, да щем както можем!" Това ни е поводът да съществуваме и оцеляваме!

Не вярвали европейците, че сме бамбашка - като им седнаха на масата, къде ще вървят? Повярваха. А който е без работа - да върви да им превежда думите на Стратиев в Страсбург, че да ги видим тогава еврокомисарите дали ще вдянат за какво иде реч.
Нашата свобода не е като европейската: там са свободни да спазват законите, тук политиците са свободни да са над тях. Там са свободни да правят каквото е редно, тук свободата е да си прави всеки, каквото му душа иска. Генетична особеност е.

Затова и вчера в парламента тези, които ние сме избрали гласуваха против неродените деца без да им мигне окото. Гласуваха, без да са и половината от посочените на таблото в залата, но това е традиция в българския парламент. И да рече човек, че гласуваха против - не, гласуваха си "въздържал се". Защото с такова гласуване хем слагат черта на ин витрото, хем ще вдигат изненадани рамене, че не са били "против"! Така ще избегнат и хората да ги замерят по улиците... Не че ходят пеша и човек може да ги срещне.

Не стига, че отрязаха зачеването ин витро, ами и някакъв социалист Найденов се ядоса и заяви, че искането на пари за такова зачеване било безотговорно! Отговорно, според него вероятно е: всеки депутат да е готов да услужи на българките да станат майки?
Досвидяха се на народните избраници 10 милиона от излишъка и 10 милиона от бюджета, за да се родят повече деца в държавата. Вместо деца, страната ще строи магистрали. Пътища също са нужни - от лошите пътища гинат всеки ден бъгари. От строителство се краде сигурно, докато от ин витро - нещата са по-сложни. Едно е да излееш асфалт наполовина по- тънък и да го отчетеш двойно, друго е да оплодиш яйцеклетки и да ги пишеш двойно и тройно...

"В една демокрация, когато народът иска промяна, това минава през избори", каза вчера френският президент Никола Саркози. Дето си вика - една крачка е. И все пак - политическата страна е важна, когато управниците са с ограничена отговорност.

За 10 години чиновници пръснали 20 милиарда на вятъра, без да се знае защо. Пък и едва ли ще седнат да обясняват. Уж комунизмът си беше тръгнал, а то ние сме пътници. Широка перспектива, но с тесни възможности. Ако перефразираме Иванчо Йотата - за народа няма да е загуба велика, ако от ЕС закрият държавата, или да я заменят на старо, като втора ръка.
Стареем, но не растем и не знам защо и докога ще му мислим. По-добре късно, отколкото рано показва историята ни. Друг изход - не се задава. Политиците трябва да внимават, когато се будалкат с българите. Ядосат ли се - трябва да ги заобикалят, като зло куче, защото никой не знае какво може да се случи...

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP