Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Сряда – последен работен ден на парламента

събота, 17 януари 2009 г.


Протестиращите: Сряда – последен работен ден на парламента

Сряда да бъде последния работен ден на този парламент, поискаха в събота протестиращите пред Народното събрание. „Тези срещу нас показаха само, че могат да бият. Искаме те да си тръгнат”, каза братът на пребития до смърт студент Стоян Балтов – Борислав на импровизирана трибуна пред паметника на Цар Освободител. При тези негов думи дошлите на площада започнаха да викат „Оставка” и „Мафия”.

Днес протестиращите се събраха за четвърти пореден ден, но бяха значително по-малко от предишните дни. Техният протест продължи около 3 часа. На площада пред Народното събрание в началото прозвуча химнът на България, а накрая култовата песен от филма „Вчера” „Клетва”. Пред протестиращите пя и Васко Кръпката. Те се заканиха, че ще продължат действията си, докато исканията им не бъдат изпълнени, а основното от тях е оставка на министъра на вътрешните работи Михаил Миков. Според тях Миков трябва да си отиде, защото на 14 януари полицаите са се държали престъпно. И днес студентите носеха карамфили за служителите на реда и ги хвърляха в краката им.

Протестиращите запазиха минута мълчание в памет на починалия възрастен мъж в 4-то РПУ. Те твърдят, че на якето на починалия Методи Маринов е имало стикер с надпис “Серго, иди си”. След едноминутното мълчание тълпата започна да скандира “Убийци” към сградата на парламента. Според ДСБ човекът е бил убит, защото е протестирал срещу управляващите и е техен симпатизант.

Граждани, които присъстваха на протеста пак се оплакаха, че при идването си са били обискирани от полицаи. Организаторите на проявата обясниха пред микрофона, че това е незаконно.

Представителят на протестиращите студенти Борислав Сандов обяви на импровизираната трибуна пред Народното събрание, че хората, които вчера влязоха в парламента, за да се срещнат с председателя на Народното събрание Георги Пирински, не са влезли, за да преговарят. Според него – те са били там, за да кажат своите искания и да обяснят защо протестират. В понеделник и вторник няма да има протести пред Народното събрание, съобщи Сандев. В сряда протестът ще е от 15.00 часа. Според него това дали такива протести ще има и в четвъртък и петък зависи от начина, по който ще протече протестът в сряда. Около 16.00 часа ще започне утрешният протест пред парламента.

всекиден,събота, 17 януари 2009

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP