Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Протест пред Народното събрание-21.01.09 г.:„Оставка" и „Мафия"

сряда, 21 януари 2009 г.

Студентите: „България вече няма да бъде същата"

Ива Иванова

Протестиращите са заобиколили паметника на Цар Освободител пред НС. Множеството скандира „Оставка" и „Мафия".

От трибуната ораторите се връщат към събитията от 14-ти януари 2009 г. и питат, защо провокаторите не са били отстранени от полицията навреме и протестът в същия ден е бил опорочен.

„България вече няма да бъде същата" се казва в призива на студентските организации.
Те обявиха, че протестират за правата на всички хора в страната. „Хората не трябва да се страхуват" - допълват организаторите.

Те апелират всички да се присъединят към техните демонстрации, защото това се прави в името на целия народ. Отново се чуха скандирания „Всеки ден ще е така до победата".

Борислав Сандов от организаторите на студентските протести обобщи, че основния им призив е:
„Стига корупция, стига мизерия! Искаме обновление, искаме шанс! Писна ни да живеем в най-бедната и корумпирана страна в Европа! Писна ни да ни се подиграват! Писна ни от тази олигархична върхушка, която се подиграва с народа!"

„Няма да позволим България да бъде оприличавана с тоалетната чиния на Европа" прозвуча още от трибуната. Протестиращите развяват трикольора и плакати Отивайте си всички! Не ви искаме!" „Срам ни е от вас".

Известната песен на Скорпиънс „Вятърът на промяната" огласява площада. С нея демонстрантите поздравиха всички, които искат тази промяна и ще подкрепят.

Обстановката е спокойна. Протестът мирен, без провокации към полицията.нюз.бг

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP