Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

"Лещански не е виновен,а болен.Виновни са журналистите,които му дават гласност. Ако някой евакуира хората от Хасково,това са журналистите!

събота, 18 април 2009 г.

"Лещански не е виновен, а болен. Виновни са журналистите, които му дават гласност. Ако някой евакуира хората от Хасково, това са журналистите, които търсят сензацията" !!!

Паника в Хасково заради прогноза за трус


18.04.2009 16:46

Застраховките се увеличиха неколкократно, въпреки опроверженията на сеизмолозите



Монументът на Св.Богородица в Хасково

Хасково е в паника заради прогноза на астролог за разрушително земетресение на 19 април 2009 г., въпреки опроверженията на сеизмолози.

Жители на града заминават да празнуват Великден при близки в други части на страната, а някои се канят да пренощуват тази нощ на палатки.

За около седмица са направени многократно повече застраховки срещу земетресение от обичайното.

Адвокати са съобщили за в. "24 часа", че ще завеждат безплатно граждански дела за нанесени имуществени и неимуществени вреди срещу астролога Емил Лещански. В първите дни след великден те щели да търсят обезщетения заради насаждане на паника и психоза.

БНР съобщи днес, че са разтревожени и жителите на Кърджали, където преди 10 дни бе усетен слаб трус.

Астрологът Емил Лещански в интервю в края на миналата година прогнозира голямо земетресение през април в района на Хасково. По-късно той конкретизира и датата - 19 април 2009 г. Вчера отново потвърди прогнозата си и запита: "Вие ако знаете такова нещо, ще мълчите ли".

Сеизмолози и геофизици го опровергаха, като заявиха, че твърденията за силен трус от 6-7 степен по Рихтер са безпочвени и нереални, защото районът на Хасково не е сеизмична зона.

Това не е първи случай на прогноза за разрушително земетресение. През 2005 г. проф. Рангел Гюров от Нов български университет прогнозира трус от 7 степен по скалата на Рихтер. Професорът уточни и къде ще се люлее земята - по линията София-Благоевград-Петрич. По тогавашните му думи предполагаемите жертви в столицата ще са между 30 и 50 хил. души.

Сеизмолозите винаги се отнасят скептично към такива прогнози. В близките години надали ще се намери начин за предсказване на земетресенията, смятат специалистите и добавят, че точни прогнози не се правят дори в Япония, където трусовете са често явление.

Луд или спасител на хиляди е г-н Лещански, се питат хората във форумите.

"Човека не е виновен, а болен. Виновни са журналистите, които му дават гласност. Ако някой евакуира хората от Хасково, това са журналистите, които търсят сензацията", е написал blago.

"Дори и момумента щял да падне, казват хората? Моят въпрос е: на къде ще падне - напред към града или назад - към парка. :) Моля се само да е на дясно, че зад него се събират скейтъри (или така се самоопределят) да не вземе да ги удари ореола", пише в блога си Теодор Тодоров.

"Това май ще е единствената неделя, в която няма да отида за риба, въпреки че забраната влиза в сила от 21.04.2009. Ще си остана в града, за да не изглежда сякаш съм избягал. Очертава безкрайно тъпа неделя, защото много хора ще са си по селата (който ги има), къде заради празника, къде заради апокалипсиса", коментира друг блогър.

http://www.vesti.bg

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP