Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Йоца Амстердама бил закрилян от Бойко Борисов

сряда, 8 април 2009 г.

Йоца Амстердама бил закрилян от Бойко Борисов и Николай Гигов

08 април 2009, 08:45
Белград, Сърбия


“В България бях в безопасност, защитаваше ме техният разузнавателен сектор, Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София и Николай Гигов, собственик на ФК “Локомотив”, с който имах общ бизнес, той беше легален търговец на оръжие. Малко е странно, но какво да се прави, такова беше сътрудничеството”. Това заяви пред съда в Белград Сретен Йоцич, известен като Йоца Амстердам, цитиран от сръбския вестник "Блиц".
Пред Окръжния съд в Белград вчера започна процесът срещу Сретен Йоцич по обвинение, че през юли 1995 г. е платил 50 000 германски марки на Миодраг Проданович и Боян Милосавлевич, за да убият Горан Марянович, известен като Гокси Бомбаша и още един човек по прякор Дуца. Пред съда вчера Йоцич заяви, че е невинен.
В показанията си той каза, че през 90-те години е помагал на сръбското правителство при снабдяването с технически средства, енергийни ресурси и хуманитарна помощ, а в “социалистическите страни” България, Румъния и Македония е лобирал да бъдат “малко по-гъвкави” по отношение на санкциите срещу Югославия.
“Тогава беше договорено, че никой от нас не бива да печели нищо оттози патриотичен акт. Служих на тази цел, но през 1994 г. стана ясно, че нещата вече не са такива и хора от партията богатеят. Въпротивих се срещу това и казах, “ако умея да правя това по-добре от вас, защо аз да го правя заради патриотизма, а вие да богатеете”, каза Йоцич.
Така влязъл в конфликт с ръководството на тогавашната югославска Държавна сигурност и по-специално Радован Стоичич-Баджа, когото нарече владетел на “патриотичните сделки”, имало е заплахи срещу него и той е трябвало да отиде да живее в България, след като преценил, че и бодигардове не могат да му помогнат в Сърбия.
“В България бях в безопасност, защитаваше ме техният разузнавателен сектор, Бойко Борисов, който по-късно стана кмет на София и Николай Гигов, собственик на ФК Локомотив, с когото имах общ бизнес, той беше легален търговец на оръжие. Малко е странно, но какво да се прави, такова беше сътрудничеството", каза Йоцич.
Сретен Йоцич беше обявен за издирване от Сърбия през 2001 г., година по-късно беше арестуван в България и екстрадиран в Холандия. През март 2006 г. Йоцич беше върнат на Сърбия. Два месеца по-късно излезе от затвора под гаранция от 300 000 евро.

Кой е Сретен Йоцич – Йоца Амстердам и какво е правил в България
Според публикации в сръбската преса отпреди месеци възходът на “най-опасния жив сърбин” Сретен Йоцич /46 г./, както го нарекоха сръбските медии, от дребен престъпник до най-големия югогангстер, тръгва от началото на 90-те години, когато той започва да работи за УДБА /тайната полиция на Югославия/. Дотогава е дребен престъпник, който бързо се издига до наемен убиец.
Скоро се прочува като важен играч на западноевропейския пазар на хероин и кокаин. Смята се, че е работил директно с наркокартелите от Южна Америка. С името му се свързват и многобройни убийства, дори няколко на полицаи, които така и не са доказани. Легендата за него започва с историята, че произлиза от семейство с прокралски възгледи и през 1984 г. избягва от комунистите в Сърбия в Амстердам. И веднага получава прякора си Йоца Амстердам. Там той завършва в ареста, откъдето скоро избягва в България, нов и перспективен център за трафик на наркотици.
В България живее и работи под фалшива самоличност като Марко Милосавлевич. От България предприема акцията по ликвидирането на холандския прокурор Коос Плоои. В България работи под закрилата на сръбската Държавна сигурност, свързват го с Йовица Станишич, бивш шеф на Държавна сигурност. Според медиите през 2002 г. в България Йоцич е издаден от покойния Душан Спасоевич /лидер на Земунския клан, убит при операция “Сабя” в Сърбия/ и осъдения, тогава главен обвиняем за убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич Милорад Улемек – Легия. Целта била те да поемат неговия канал за кокаин. След арестуването му в София Йоца е екстрадиран в Холандия. Преди година и половина - две се заговори, че навремето Йоцич е ангажирал Роберт Матанич /арестуван в Хърватия за убийството на журналиста Иво Пуканич, у нас сочен като лидер на хърватска група за мокри поръчки/ и Иван Може /който изчезна безследно от България и сега не е известно дали е жив/ да ликвидират българския наркобос бай Миле, тъй като българският му колега трябвало да го спаси от екстрадиране в Холандия, което бай Миле не направил, но си прибрал трите милиона долара. Казват, че в България Йоцич предлагал да изплати част от външния дълг на страната, ако го пуснат на свобода. /БЛИЦ

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP