Harmanli Town News

Надписът на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г.:"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз"!

Ергени от южната ни съседка плащат 100 евро за булки от Харманли

понеделник, 9 юни 2008 г.

Красимира Славова

Грък купил Емине, връща я за дефекти
Тя сама се е продала, редовно бяга от дома си, твърдят съседи

"Емине не е добре психически. Лъже, че баща й я продава. Тя си бяга сама". Така съседите на Емине Бекирова от ромската махала "Хаджи Яневото герме" в Харманли обясняват случилото се с момичето. 20-годишната Емине беше заловена преди два дни на пункта Капитан Петко войвода при опит да мине нелегално българо-гръцката граница. Граничните полицаи я спипали между предната и задна седалка на "Ситроен", шофиран от 25-годишен грък. Емине била без лична карта. Оплакала се, че документът е конфискуван от баща й, който я продавал за пари на нашенски и чужди женихи 11 пъти за последните 5 години. По думите й последната продажба била на 25-годишния грък Сезгин преди три месеца за 1000 евро. Двамата обаче се обичали и когато се върнали в Харманли, бащата изгонил мъжа и казал на момичето, че й е намерил нов съпруг от Хасково, на когото смята да я продаде.
Осиновителят й Бекир работи от години в Германия и на всеки 3 месеца се връщал в Харманли. "Вадя достатъчно пари в чужбина, та да се занимавам с неколкостотин евро", оправдава се мъжът. Според разследването обаче той има образувани полицейски производства за противообществени прояви в Харманли. Хора от квартала издадоха, че навремето наистина имал и няколко проститутки. Откакто ходел на гурбет обаче, зарязал занаята на пазвантин, отворил магазинче в махалата и се кротнал. Обвиненият в търговия на плът Бекир Ибрямов е чичо на момичето и неин осиновител.
Емине била зарязана от майка си в дом за сираци, докато биологичният й баща бил в казармата. Бекир и съпругата му я осиновили по молба на брат му Златко, когато момичето било на година и половина. "Отгледала съм я от парче месо. Взехме я да не е в дом и за да не попадне при чужди хора, та сега да ни създава проблеми", люти се осиновителката на Емине -Златка.
Жената разказва, че осиновената й дъщеря е с психически проблеми, дори е учила в помощното училище за бавно развиващи се в Харманли.
За първи път Емине избягала от дома си още докато била на 14 години. Отишла да живее с мъж в Кърджали. Тръгнала си от него и по-късно близките й чули, че се е задомила някъде в Ямболско. В ромското гето се говори, че преди няколко дни гъркът от Орестиада, с когото Емине живяла без брак, сам я върнал, като разбрал,че не е добре психически.
"Намерихме я изхвърлена като чувал на улицата. Пребита от бой, цялата в синини", разказа биологичният баща на Емине Златко. С брат си, който е бащата по закон, Бекир, й прибрали личната карта, за да не се опита отново да търси връзка с гърка.
"Крещеше, че го обича, че е бременна от него и отново иска да се върне в Орестиада. Ако искахме да я продаваме, щяхме да я заключим и никъде нямаше да мръдне", ръкомаха и 44-годишният осиновител.
Хора от махалата станали свидетели, че изгората на Емине - Сезгин, чукал и на други врати в гетото да си търси булка срещу пари.
"Не му дадоха и сигурно затова пак си е прибрал Емине", разпалено обясняват съседите.
В "Хаджи Яневото герме" през последните години масово идвали мераклии от Северна Гърция на пазар за жени.
Съседите, предимно от ромски произход, предлагали за булките най-много по 100 евро. "Нашите момичета да не са крави, че идват да ги купуват", ядосват се жителите от махалата. Те разправят, че хване ли се някоя на въдицата - отива за бяла робиня в съседната държава.

източник,09.06.08

Публикуване на коментар

комунистически терор

Оналйн изданието на единственото предаване което разкрива истината за продължаващия и до днес комунистически терор.


http://tinyurl.com/q5cc5e7

х

х
т

Последователи

Muslim Prayer Time

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP